Parelcouscous met pompoen en feta
Annelies van Nuland
1 min read

Tags

Dit gerecht is gemakkelijk en snel te maken, maar qua smaken uitdagend door de geurigedragon en hartige feta. Deze feta is gemaakt van schapenmelk en wordt soms aangevuld met geitenmelk. De kaas zorgt in dit gerecht zowel voor pit als voor extra romigheid.

Ingredienten (4 personen):

  • 2 stks Ui
  • 500 g Kastanjechampignons
  • 400 g Pompoenblokjes
  • 335 g Parelcouscous
  • 12takje Verse dragon
  • 125 g Feta
  • 40 g Hazelnoten
  • 2 eetl Witte balsamico azijn
  • Groenten bouillon
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous.
  2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
  3. Verdeel de ui, champignons en pompoenblokjes over een bak huisplaat met bakpapier.
  4. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout.
  5. Bak 15 – 20 minuten in de oven, schep halverwege om.
  6. Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pan met bouillon, breng opnieuw aan de kook en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog.
  7. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
  8. Pluk ondertussen de blaadjes dragon van de steeltjes, houd de blaadjes heel en snijd de steeltjes fijn.
  9. Verkruimel de feta en snijd de hazelnoten grof.
  10. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en bak de hazelnoten tot ze beginnen te geuren.
  11. Meng de groenten uit de oven met de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de dragon door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.
  12. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, hazelnoten en overige dragon. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.