Tomatenrisotto met chorizo
Annelies van Nuland
1 min read

Tags

Romige zoete risotto met een hartige bite door de chorizo. Het is 100% comfortfood en één van mijn favoriete recepten!

Ingredienten

Voor de risotto:

  • 200 gr chorizo, grof gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 250 gr risottorijst
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr (aanrader: cherrytomaatjes uit blik!)
  • 1 l groentebouillon, tegen de kook aan
  • 100 gr mascarpone
  • Verse basilicum naar smaak (=Veul)

Topping:

  • ongeveer 500 gram zoete aardappel
  • 1 of 2 paprika’s. (Maak je groene paprika’s eens op! Het blijkt uitstekend te passen.)

Bereidingswijze (bereidingstijd 30 minuten):

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snij de zoete aardappel en paprika in blokjes, en doe deze met wat olie, peper en zout in de oven voor 30-40 min.
  3. Doe de chorizo samen met de ui en de knoflook in een droge pan, de chorizo geeft voldoende vet vrij.
  4. Bak het geheel aan tot de ui glazig wordt.
  5. Voeg de tomatenpuree en de cherrytomaatjes toe. Bak dit twee minuten mee voordat je de rijst toevoegt.
  6. Bak de rijst al omscheppend mee tot de korrels glazig worden.
  7. Doe dan de tomatenblokjes en een eerste soeplepel van de groentebouillon bij de rijst in de pan.
  8. Laat de rijst de bouillon zoveel mogelijk opnemen voordat je weer een nieuwe lepel toevoegt.
  9. Herhaal dit tot de bouillon op is of de rijst helemaal gaar is.
  10. Roer de mascarpone en verse basilicum door de risotto.
  11. Verwarm het geheel tot de mascarpone gesmolten is.
  12. Serveer de tomatenrisotto met de gegrilde zoete aardappel en paprika. (En een basilicumblaadje voor de kleur.)